YAYIN AKIŞI
KÜNYE
BİZE ULAŞIN

POSBIYIK: YAZ DÖNEMİNDE GÜZEL HİZMETLER YAPTIK

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Başkan Posbıyık, gündem dışı konuşmasında yaz döneminde yapılan belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerini ve katılımcıları bilgilendirdi. Ereğli’de güzel hizmetler yaptıklarını belirten Başkan Posbıyık şunları söyledi:

-HAMSİ FESTİVALİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI-

22. si gerçekleştirilen Türkiye’nin Ödüllü En Büyük Festivali Kdz. Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali yine dünyanın her yerinden büyük ilgi gördü. Şimdi Kasım ayında gerçekleşecek Hamsi Festivali’nin hazırlıklarına başladık

-BELEN KOLSUZOĞLU SOKAĞA YENİ YAŞAM ALANI-

Belen Mahallesi, Kolsuzoğlu Sokak’ta yeni bir yaşam alanı yapılıyor. İçerisinde futbol, basketbol sahası spor aletleri çocuklar için oyun parkları ve dinlenme yerleri olacak proje bir hayli ilerledi, bitme aşamasına geldi.

-12 BİN TON ASFALT DÖKÜLÜYOR-

Asfalt çalışmaları devam ediyor. Emisyon asfaltları döktük ve bitirdik.  Birçokmahallemizi iyi bir noktaya getirdik.  12 bin ton sıcak asfalt dökümü şuanda devam ediyor. Yeterli mi değil, daha fazla dökmek lazım. Hatırlarsanız geçmiş dönemde 70 bin tonla rekor kırmıştım. Şuanda ekonomik durumdan dolayı istediğimiz noktada değil.

-BİSİKLET YOLU SAHİL İLE BİRLEŞİCEK- 

Bisiklet yolu çalışmaları devam ediyor. Kandilli sınırına kadar biz yapıyoruz, ondan sonrası kaymakamlık yapıyor.  Bu konuda iyi bir haber vermek istiyorum. Bisiklet yolunu sahil güzergahıyla birleştirmek istiyorduk, arzumuz buydu. Ancak Yöresel Evler ile Okullar bölgesine giden yolda sit (arkeolojik) alan olduğu için oradan geçmemiz mümkün değildi. Gerekli müracaatlarımızı yaptık,  ‘Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarından birini yapıyoruz’ dedik. Anıtlar Yüksek Kurulu bizi anlayışla karşıladı, Müze Müdürlüğü’nün başkanlığında bu bölgede bisiklet yolunun bağlanması için kazı yapmamak şartıyla izin verdi. Yöresel evlerin oradan itibaren yürüyüş ve bisiklet yolu, Kemer’den başlattığımız noktaya bağlanacak ve sahille bağlantı kurulmuş olacak. 

-3. AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI-

Açık Su Yüzme Yarışları kentimizden, Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından 400'e yakın yüzücünün katılımı ile gerçekleşti. Türkiye’nin elit tabakası yüzmek için buraya geldi, Sayın eski bakan Kürşat Tüzmen’de geldi. Ereğli’de güzel bir ortam yaratıldı.

-TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ-

Toplu Sünnet Şöleni’nde 226 çocuk sünnet ettirildi. Bisiklet, top ve saat hediye edildi. Echomar ve Anadolu Hastanesi'ne bir kez daha teşekkür ediyoruz.

-ATA TOHUMU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR-

Ata tohumu çalışmaları sürüyor. 5. Seramız da kuruldu. Çok iyi neticeler almaya başladık. Karpuz ve kavunlarımız da yetişmeye başladı. Tohumlarını biriktiriyoruz. Hedefimiz Tohum Bankası kurmak. Aşama, aşama bu noktaya gidiyoruz. 

-1500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI-

Kırtasiye yardımı yapıyoruz. Hedefimiz 1500 çocuğumuza 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımında bulunmak.  Bu hafta içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımlar gerçekleştirilecek.

-YENİ SOKAK DÜZENLEMELERİ-

Akarca Mahallesi’nde sokak düzenlemesi yapıyoruz ama böyle minik bir düzenleme değil. Osman Zeki Oral Sokak ve çevresine kaldırım taşları döşendi. 7 dönümlük alanda tarihi dokuya uygun olarak çalışmalar devam ediyor. Çok yakında tarihi Akkuyu’nunbulunduğu alana da bir Deniz Kızı Heykeli koyacağız.

-NEW YORK EMNİYET MÜDÜRÜNÜN EREĞLİ ZİYARETİ-

New York Emniyet Müdürü İdris Güven, belediyemizi ziyaret etti. Aslında buluşmayı planlamıştık ama bende tatildeydim.  Amerika’da ilk defa bir Türk Emniyet Müdürü, kendisiyle iftihar ediyoruz.  Belediyemizi ziyaret etti, bizim için memnuniyet verici bir olay. Kendisine teşekkür ediyorum. 

-BOZHANEYE IŞIKLI ISLANMA VE OYUN HAVUZU-

Bozhane’ye Işıklı Islanma ve Oyun Havuzu yapılıyor. Yaz aylarında etrafına su damlacıklarından sis damlatıyor ve çocuklarda bunun altına girip eğleniyorlar. Türkiye’de az örneği var. Ereğli’ye de kazandırıyoruz. Çevre düzenlemesinin ardından alanda daha önce bulunan çocuk parkı mevcut haliyle korunup iyileştirilecek, tırmanma parkları ve 150 çocuğun oynayabileceği bir etkinlik alanı bitmişolacak.

-BARIŞ PLAJI’NA 0-6 YAŞ GRUBU İÇİN YENİ AQUAPARK YAPILACAK-

Yaz döneminde plajlar doldu taştı, Aquaparkyoğun ilgi gördü. Zonguldak, Kozlu, Sakarya, Ankara, İstanbul, her taraftan misafirlerimiz Ereğli’ye geliyor.  Özellikle Aquapark talebi karşılamıyor. Hemen simetriğine 0-6 yaş grubu için yeni bir Aquapark yapacağız.  Ayrıca alana Survivoraletleri getireceğiz. 

-KAÇMAZ, EREĞLİ’NİN SİMGELERİNDEN BİRİYDİ-

110 yaşında vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ınoğlu Turgut Kaçmaz Kütahya’da gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları esnasında geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. Çok sevdiğimiz bir abimizdi, Ereğli’nin simgelerinden biriydi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Meclis Üyemiz Yılmaz Partlak’ın eşi de Düzce’de hastanede yatıyor şuanda. Buradan değerli arkadaşımızın eşine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

-YENİ SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİMİ EREĞLİ İLE BÜTÜNLEŞTİ-

25 senelik Belediye Başkanıyım, Balık sezonu için ilk defa toplantı gördüm. Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimine çok değerli arkadaşlar geldi. Halkla bütünleşmiş vaziyetteler. Gezi alanlarını tamamen halka açtılar. Halk çok memnun. Belediyeye karşı çok saygılılar. Bizde önümüzdeki günlerde kendilerini ziyarete gideceğiz, onlara ihtiyaçları neyse her konuda yardım edeceğiz. Çünkü onlar bir evvelki yönetim gibi bize saygısızlık yapmıyor. Ereğli halkıyla bütünleşmiş vaziyetteler. Böyle davrananlara yardım etmekte bizim en büyük görevimiz. 

Balık sezonunu “Vira Bismillah” diyerek açtık, tüm balıkçı kardeşlerimizin kazasız belasız, bol ve bereketli bir sezon geçirmesini diliyorum.

-6 ÜLKENİN MİLLİ TAKIMI EREĞLİ’YE GELDİ-

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ana sponsorluğunda kentimizde düzenlenen Paravolley Avrupa Gümüş Ligi Finallerinde Avrupa ikincisi olan Milli takımımızı yürekten kutluyoruz. Dünyanın değişik yerlerinden 6 ülkenin Milli Takımı Ereğli’ye geldiler. İlçe Spor Müdürlüğümüzün ve Belediyemizin sponsorluğunda, Engelliler Federasyonu Başkanı ve Yönetimi de burada olmak suretiyle iyi bir organizasyon oldu. Ben takımızı kutluyorum. 

-18. MADDE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR-

18. Madde çalışmalarımız devam ediyor. 18. Madde olmadan inşaat ruhsatı da vermiyoruz zaten. Tabi burada belediyenin de çok büyük yararları oluyor. Mesela 7 noluBelen Yenimahalle bölgesinde bize park, yeşil alan, yol gibi 256 bin 300 metrekare belediyeye yer terk edildi. Yolları açıyoruz. 1 nolu bölge UzunmehmetKestaneci’de 133 bin 716 metrekare kadastroda şuan yer terki yapılıyor, 3 nolu bölge Kepez’de 81 bin 500 metrekare yer terki yapıldı. Sakindere Sarıkorkmazda 44 bin 390 metrekare diğer 18’ler de 35 bin metrekare olmak üzere toplam 18. Maddeden kamuya terk edilen alan 450 bin 906 metrekare. 

-SAKİNDERE PROJESİ SÜRÜYOR-

Sakindere’de çok zor şartlarda bir yol yapıyoruz. Amacımız, Hatip Cami’nin önünde büyük bir trafik sıkışıklığı var, Sakinderedençıkan yol tek yol ve virajlı. Özellikle kış arlarında çok mağdur oluyor insanlar. Bu bölgede büyük bir projeye başladık. DSİ’denizin aldık, derenin 3’te 2’sini konsol olarak kapattık. Belli kısımlar açık bırakıldı tabi, DSİ izin verdiği ölçüde bir çalışma yaptık. 4 mevsim evlerin olduğu alana çıkacak şekilde derenin üzerini kapatarak yol yaptık, oradan Aktaş’a çıkmaya çalışıyoruz. Aktaş’aulaştıktan sonra bütün paralel yollara dalmak suretiyle trafik sıkışıklığı büyük oranda bölgede çözeceğiz. Hemen yanında da Gölevleri’ne giden yol var. O yolu da açacağız. Bunlarda imarda terk edilen yerler. Sakindere’nin alanı adeta bir meydan haline geldi. Vatandaşlardan çok güzel dönüşler alıyoruz. 

-ALTERNATİF YOL ÇALIŞMALARINA DEVAM-

Uyuyan Güzel’de tamamen bir mahalle yapıyoruz gibi. Belen’e bağladık yollarını. Zamlar gelmeden 3 tane makine aldık, parasını ödedik daha sonra 4 tane daha aldık ve çok güçlü bir makine parkımız oldu. Bu makineler sayesinde dağı, taşı deviriyoruz. Hiç engel tanımıyoruz. Sakindere’yi ve Uyuyan Güzel’i mutlaka görmelisiniz. Terminale ve Belen OSB’ye bir bağlantı yapıyoruz. İsmet İnönü Ortaokulu’nunoradan bir yol açtık, 20 yıllık hayalimdi, şimdi su ve kanalizasyon hatlarını yapıyoruz ardından asfalt dökeceğiz. 

-KESTANECİ MAHALLESİNE YENİ YAŞAM ALANI-

Kestaneci Mahallesi’ne İlköğretim’den izin almak suretiyle bahçesine yeni bir yaşam alanı yaptık, halı sahası da var. Yakında açılışları yapılacak. Dilmaç Marketin karşısında voleybol, basketbol sahası yaptık. 9 çocuk parkına iyileştirme yaptık, tamirat, boya, badana işlerini yaptık. 

-ESKİ BELEDİYE BİNASI 4. KEZ İHALEYE ÇIKACAK-

Eski Belediye Binası konusunda paramız var ama yapacak müteahhit yok. Bizim belediyeye hiçbir şey vermiyorlar. Hatta limandaki rıhtımı da iskeleyi de elimizden almak için daha da uğraşıyorlar. Eski belediye binasını ilk ihaleyi alan müteahhitteminatını yaktı. 2. İhaleye giren olmadı. Geçtiğimiz dönem yine ihaleye çıktık, Türkiye şartlarından dolayı yine giren olmadı. Şimdi 4. İhaleye çıkacağız. En yüksekten vereceğiz, parayı da vereceğiz ama yapacak adam bulamıyoruz. Türkiye’nin durumuna bak. İnşallah bu ihaleden umutluyuz.


Bu içerik 7.9.2022 14:49:07 tarihinde yayınlandı ve 194 kişi tarafından okundu.

Paylaş;


DİĞER HABERLER
Mutlu Bayramlar

Mutlu Bayramlar

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın bayram mesajı ... Haberin devamı >
Çanakkale Geçilmez

Çanakkale Geçilmez

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesajı; Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atat&u... Haberin devamı >
Nevruz Bayramı kutlu olsun

Nevruz Bayramı kutlu olsun

Baharın müjdecisi Nevruz; Ülkemize birlik, beraberlik ve huzur getirsin. Gelecek güzel günlerin habercisi Nevruz Bayramı’mız kutlu olsun. ... Haberin devamı >
 KADİR GECESİ’NDE 6 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASı

KADİR GECESİ’NDE 6 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASı

Kdz . Ereğli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve binlerce vatandaşın birlikte iftar yaptığı ‘Kadir Gecesi Geleneksel Halk İftarı’ programı , &... Haberin devamı >
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE 6. HALİL POSBIYIK DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE 6. HALİL POSBIYIK DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

Kdz . Ereğli Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alar... Haberin devamı >
BAŞKAN POSBIYIK, BÖLGEDEKİ ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN POSBIYIK, BÖLGEDEKİ ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kdz . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde site Kulüp’te basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir... Haberin devamı >
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık: "Halkın haber alma özgürlüğü için büyük bir özveriyle çalışan tüm basın... Haberin devamı >
BAŞKAN POSBIYIK: MUTLU YILLAR AŞKIM EREĞLİ

BAŞKAN POSBIYIK: MUTLU YILLAR AŞKIM EREĞLİ

Kdz . Ereğli  Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  yeni yıl mesajı yayımladı. Başkan Halil Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi: &l... Haberin devamı >
TRAFO DEĞİŞİMİ YAPILACAK

TRAFO DEĞİŞİMİ YAPILACAK

Kdz . Ereğli Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, 20 Kasım tarihinde planlanan ancak 19 Kasım&rs... Haberin devamı >
4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun

Bu şehrin ve bölgenin kaderini değiştiren, zor koşullarda, yaşamın kıyısında ekmek parası ve ülkesi için çalışan, özverili, koca yürekli madenci ... Haberin devamı >
YAYIN AKIŞI
NÖBETÇİ ECZANELER

Bugün ( 19 Nisan 2024 Cuma ) Ereğli'de nöbetçi olan eczaneler


GÜR ECZANESİ
KDZ.EREGLIMÜFTÜ MAH.ÇETIN APATAY BULVARI NO:20/A ECHOMAR HASTANESİ YANI
03723225010
ÇİLEK ECZANESİ
KEPEZ MAH. PROF.MUAMMER AKSOY CAD.NO:32/A FORD BAYİİ YANI
03723163712
Demokrat FM 92.4    Canlı yayınYayın başlamadıysa radyoyu dinlemek için dinle butonuna tıklayın.