YAYIN AKIŞI
KÜNYE
BİZE ULAŞIN

Keleş: “İt ürür, kervan yürür”

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Keleş, ekonomiden spora kadar pek çok konuda yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Keleş'in açıklamaları şu şekilde:

TSO ARABULUCU OLACAK

"Kdz.Ereğli TSO'ya arabulucuk merkezi açılacak. 5 Haziran'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile açılışı gerçekleştirilecek. Ereğli TSO çevremizdeki ilk ara bulucuk merkezi olarak faaliyete başlayacak. Tüketici mahkemeleri ve sözleşmelilerdeki istihdam sorunları ara bulucukta çözüme kavuşturulacak. Ereğli'de yaşayan ve bizimle birlikte çalışmak isteyen avukat arkadaşlarımızın listesini aldık. Kim bizimle çalışmak isterse bizimle beraber çalışabilir.

OKUL

TOBB'un Ereğli'ye yapacağı okul konusu vardı. 20 Mayıs tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı'na, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Ereğli'nin ihtiyacı olan okul için yazımızı yazdı. Artık bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı TOBB arasındaki anlaşmaya göre devam edecek. Kırmacı Mahallesi'ne 4 bin 400 metre kare alan üzerine yapılacak. 24 derslikli bir Anadolu Lisesi hedefleniyor ama daha sonra bu başka bir şeye çevrilebilir.

YENİ SEKTÖRLERİN ÖNÜNÜ AÇMAYA ÇALIŞIYORUz

Ereğli'de cam gümrüğünün açılmasını sağladık. Sadece Ereğli'de bir iki sektör yok. Yeni sektörlerin önünü açmaya çalışıyoruz. Bunun ile ilgili söylemleri ciddiye almamak lazım. Ereğli'nin toplam cirosunu 2 bin 650 üyesi var yaklaşık da 30 bin sigortalı çalışana sahip olan bir kuruluş. Bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşu. Bu şehir için birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Odamız TOBB tarafından verilen yetki ile dijital ehliyeti verebilme yetkisini aldık. Ticari araç kullanıcıları dijital ehliyet alabilmesi için Zonguldak'a gitmesine gerek kalmadı, Ereğli TSO'dan alabilecekler. Ramazan yardımlarımızı kimseye duyurmadan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalıştık. Bize yardımcı olan yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bağış ve yardımlar bizim değil oda üyelerinin verdikleri aidatlarla yapıldı. Yapılan her yardım 2 bin 650 üyemizin yardımıdır. Biz ne yapıyorsak birlikte yapmaya çalışıyoruz.

EREĞLİ GÖÇ VERDİ

Ereğli göç vermiş, 175 bin nüfusa düşmüşüz. Ereğli'de çocuk sayısı artmaz ise Ereğli'nin nüfusunun artma şansı yok. Bunun artmasının da tek bir yolu var. Ereğli'ye yeni sanayi yerleşkeleri kurabilmektir. Bunun için de göreve geldiğimiz günden beri de çalışıyoruz. Ereğli'ye ikinci OSB için halen daha  var gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlığın yetkilendirmesi ile Sanayi İl Müdürlüğü, Bakanlık adına gerekli yazışmaları yapıyor, iş son aşamaya geldi. Kaymakamımız başkanlığında ikinci OSB ile ilgili toplantı yaptık. Herkesin ortak buluştuğu nokta, Ereğli'nin ikinci bir OSB'ye kavuşması. Bizim dediğimiz alan 194 hektar bir alan. Bunun ile ilgili çalışmalarda aksama ve geri kalmışlık yok. Şimdiki süreç son bir bakanlık görüşü kaldı. Ondan sonra yer seçimi, tüzel kişiliğin kurulması ve kamulaştırma var. Adım adım devam ediyoruz.

İKİNCİ OSB'DE 4 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Konuşulan boş, astı astarı olmayan yalan beyanlara dayalı hiç bir açıklamayı ciddiye almayın. Ereğli'yi büyütmesi lazım. Kurulacak yerleşkede en az 4 bin kişi çalışacak. OSB'de geçen Türkiye'nin en güçlü alemünyum döküm yapan tesis yöneticileri ile bir araya geldik. Bunun yanında Ereğli'ye gelmek isteyen, yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılarla temas halindeyiz. Bir firmamız var 35 milyon euroluk yatırım yapacak, 30 dönüm yer istiyor ama yer yok. İş şimdi biraz daha büyüdü Türkiye'de en büyük yassı aleminyum tesisini Ereğli'de kurmak isteyen firma ile görüşüyoruz, 350 dönüm bir yer talebi var ve yapacakları yatırım miktarı 1 milyar dolar. Para, yatırımcı var ama yer yok. Ereğli'nin büyümesini istemiyorsanız bize karşı gelebilirsiniz. Ereğli'yi büyütmemiz için bizim bu işleri yapmamız lazım. İkinci OSB  Kıyıcak'a yapılacak. Tabiki köylünün de konfor alanını bozacak değiliz. Onların da hayat akışını alt üst etme niyetinde değiliz. Tamamen kullanılmayan araziler. Ereğli ve Alaplı'daki OSB'lerde olduğu gibi.

BİZ ODUN MU YİYECEĞİZ?

Zonguldak'ın yüzde 62'si ortam. Yüzde 38'lik alanda yaşıyoruz, barınıyoruz, tarım yapıyoruz. Ereğli ve Zonguldak sanayisini büyütebilmek o kadar kolay değil her yer odun, biz ağaç mı yiyeceğiz? Bak ormanlara çam ağacı. Cezaevi, spor tesisi, okul için yer iste veriliyor ama sanayi için yer iste vermiyor. Tersanelerin karşısındaki taş ocağı var, 1 milyon metre kare orman vasfını yetirmiş tahsisli yer. Tahsisin bitirilip ormana verilmesi gerekiyor. Bunu torba yasaya sokabilirsek Ereğli'ye bir yer daha kazanabileceğiz.

KAMPÜSTE GECİKME VAR

Sizlerden bana gelen zaman zaman eğitim kampüsünün son durumuyla ilgili bilgi istiyorlar. Biliyorsunuz Ereğli’ye gelmeden önce de Ereğli Eğitim Kampüsü'nün olması gerektiği gibi yapılması düşüncemizi ortaya koymuştuk. Dönemin belediye başkanının farklı söylemlerine karşın bizim duruşumuz aynı şekilde devam ediyor. Gelmiş olduğumuz nokta şuanda tabi ki ortada bir gecikme var ama bu gecikmenin nasıl ve neden kaynaklandığını da biraz anlatmak lazım.

KONUYU AĞIRDAN ALDILAR

Pandemi süresince proje çizimi gecikmesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin önceki dönem rektörünün ve yönetiminin konuyu biraz ağırdan alması ile bugünlere geldik. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde rektörlük değişimi oldu, İsmail Hocam gerçekten konulara hakim. Kendisinden Ereğli konusunda da ciddi anlamda beklentilerimiz olduğunu ve bunları da hayata geçirebileceğimizin enerjisini aldık.

BU YIL TEMELİ ATILACAK"

Ereğli için de çok güzel günlerin geleceğini tabi ki biz burada şöyle bir durum söz konusu projeler çizildi, ruhsatlar alındı bunları yapacak olanlar hazır sadece bir bağışçımız yok burada iki kurum bağışçımız var şuan ortada olan. Kurumların isimlerini benim zikretmem doğru olmaz. Fakat Ereğli’nin en güçlü kurumlarından iki tanesi bunu söyleyebiliriz. Sayın Kaymakam Beyden de tekrar bilgi aldık başka herhangi bir sorun olmadığını bir süre gecikmemiz olduğunu ama her ne olursa olsun bu yıl içerisinde buranın temellerinin atılacağının da müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü çok fazla pek bir şey kalmadı biliyorsunuz ilk etap önemli mühendislerimiz hemen başlayacak durumda kurumlarımız da öyle fakat başka beklenen bir iki husustan ötürü bekleniyor bu projenin hayata geçirilmesinin Ereğli’deki sosyal kültürel hem de akademik bakış açısıyla Ereğli’nin önünün açılması bizim için son derece önemli.  Çünkü Ereğli’nin tersaneciliği de demir çelik fabrikalarıyla çeşitli mühendislik olsun dediğimiz gibi akademik bakış açısına da acil ihtiyacımız var. Bununla ilgili olarak çok kısa zaman içerisinde başlayacağız, burada karamsarlığa kapılmamak gerekiyor. Yaşanan son dönemdeki fiyat artışları da her şeyin alınmasına engel ama bizim şuan takıldığımız nokta o değil sadece çıkacak olan kararların nasıl uygulanacağı bekleniyor. Bunun dışında başka bir beklentimiz yok.

SEÇİM GÜNDEMDE DEĞİL 

Bizler seçimle gelen organizasyonlarıyız. Ereğli TSO'nun da süreci ve takvimi var. Bu takvim doğrultusunda seçim süreci işler. Organ seçimleri yapılır ve oda yönetimi belirlenir. Bunun ile ilgili olarak karar verecek olan TOBB'un seçim yapacağız talebinden sonra Cumhurbaşkanının nihai karardır. Cumhurbaşkanının her yıl seçimleri 1 yıl öteleme yetkisi var. Bunun ile ilgili alınmış herhangi bir seçim kararı yok. Bunun ile ilgili bir süreç de başlamamış durumda. Bizler buralara endeksli değiliz. Buralarda bulunarak bu şehirde hizmet etmek, boş laf üretmemek, iş ve icraat yapmak. Var gücümüzle çalışıyoruz, mesai harcıyoruz. Amacım bazıları gibi odanın kurumsal kimliğini kullanarak ön plana çıkmak ve buradan siyasi rant elde etmek değil. Biz iş yapıyoruz, iş, sonuç odaklıyız. Şehrin her problemi ile ilgili alakalıyız, çözümleri için çalışıyoruz. Odamız 5 yıldızlı hizmet veren kurumlardan bir tanesi. Çalışan arkadaşlarımızın huzuru, iş yapma huzurunu bozmak kimsenin haddine değildir. Bu şehrin hizmetkarı olmaya taliptik ve gerçekten de taşın altına elimizi koyduk. Atalarımızın bir sözü var, İt ürür kervan yürür. Biz işimizi yapıyoruz, başkalarının ne dediği, nasıl ön plana çıkmak istedikleri bizim için önemli değildir. Bizler de seçime gireceğiz. Herkes seçime girecek. Kimsenin iradesine ipotek koyma lüksümüz olamaz, herkes kendinden sorumludur. Daha önce bu işin üstesinden geldi isek yine üstesinden geleceğiz, zaten öyle bir sıkıntımız da yok. Gündemimizde seçim yok, Ereğli'yi büyütmek ve çalışmak var."


Bu içerik 26.5.2022 15:12:26 tarihinde yayınlandı ve 308 kişi tarafından okundu.

Paylaş;


DİĞER HABERLER
Mutlu Bayramlar

Mutlu Bayramlar

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın bayram mesajı ... Haberin devamı >
Çanakkale Geçilmez

Çanakkale Geçilmez

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesajı; Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atat&u... Haberin devamı >
Nevruz Bayramı kutlu olsun

Nevruz Bayramı kutlu olsun

Baharın müjdecisi Nevruz; Ülkemize birlik, beraberlik ve huzur getirsin. Gelecek güzel günlerin habercisi Nevruz Bayramı’mız kutlu olsun. ... Haberin devamı >
 KADİR GECESİ’NDE 6 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASı

KADİR GECESİ’NDE 6 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASı

Kdz . Ereğli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve binlerce vatandaşın birlikte iftar yaptığı ‘Kadir Gecesi Geleneksel Halk İftarı’ programı , &... Haberin devamı >
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE 6. HALİL POSBIYIK DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE 6. HALİL POSBIYIK DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

Kdz . Ereğli Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alar... Haberin devamı >
BAŞKAN POSBIYIK, BÖLGEDEKİ ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN POSBIYIK, BÖLGEDEKİ ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kdz . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde site Kulüp’te basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir... Haberin devamı >
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık: "Halkın haber alma özgürlüğü için büyük bir özveriyle çalışan tüm basın... Haberin devamı >
BAŞKAN POSBIYIK: MUTLU YILLAR AŞKIM EREĞLİ

BAŞKAN POSBIYIK: MUTLU YILLAR AŞKIM EREĞLİ

Kdz . Ereğli  Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  yeni yıl mesajı yayımladı. Başkan Halil Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi: &l... Haberin devamı >
TRAFO DEĞİŞİMİ YAPILACAK

TRAFO DEĞİŞİMİ YAPILACAK

Kdz . Ereğli Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, 20 Kasım tarihinde planlanan ancak 19 Kasım&rs... Haberin devamı >
4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun

Bu şehrin ve bölgenin kaderini değiştiren, zor koşullarda, yaşamın kıyısında ekmek parası ve ülkesi için çalışan, özverili, koca yürekli madenci ... Haberin devamı >
YAYIN AKIŞI
NÖBETÇİ ECZANELER

Bugün ( 20 Nisan 2024 Cumartesi ) Ereğli'de nöbetçi olan eczaneler


DEMİRAY ECZANESİ ECZANESİ
MURTAZA MAH.HASAN ARSLAN SOK.NO:18/B EREĞLİ/ZONGULDAK Ali Molla Camii Karşısı - Eski Adidas
03723224433
SEYHAN ECZANESİ
KAVAKLIK MAH. ÇAYIR SOK. NO:27/A
03723235106
Demokrat FM 92.4    Canlı yayınYayın başlamadıysa radyoyu dinlemek için dinle butonuna tıklayın.